BIER WORKSHOP IN TWENTE EN OMGEVING

Corona

Helaas kunnen we door de huidige regels rond corona geen workshops organiseren. Geef je ons in het reactie veld hiernaast je gegevens, dan nemen we zodra het weer mogelijk is contact met je op en bespreken we de mogelijkheden. Zodra het weer mogelijk is kunnen we de volgende workshop soorten organiseren.

Learn to brew
In ongeveer een uur tijd vertellen we aan jou en je vrienden en/of aanwezigen hoe het brouwen werkt. We laten delen van het proces zien en uiteraard kun je voelen, proeven en vragen stellen. We leggen globaal uit hoe het brouwproces werkt en wat er allemaal komt kijken. Leuk als afsluiting van een zakelijke bijeenkomst, maar ook leuk als onderbreking in een dagje met je vrienden. Wij komen op locatie en nemen alles mee wat er nodig is voor deze uitleg.

Full Brew
We gaan samen het hele bierbrouw proces beleven. In een dag tijd gaan we pannen vullen met water, afwegen, schroten, maischen, filteren, koken en koelen. Hier omheen leggen we graag uit waarom we deze stappen doorlopen. Eerst leggen we je graag uit hoe het bierbrouwproces werkt. Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat je gaat doen. Daar bij ruik, voel en proef je de ingrediënten. Alles doe je zelf onder de enthousiaste begeleiding van ons. Wij zorgen voor alle apparatuur om de wort te kunnen maken. Het enige wat we nodig hebben is een locatie met een kraan voor koud water (warm water helpt in de tijd;-)), een groenbak voor de bostel en een enthousiaste groep mensen. Na afloop drinken we samen een biertje op de goede afloop.

Ready to brew
In ongeveer 4-5 uur tijd lopen we het bierbrouwproces door. Door onze voorbereiding zorgen we ervoor dat we (bijna) gelijk kunnen starten met het maischen, filteren, koken en koelen. Je krijgt een goede indruk van het proces doordat we je vooraf vertellen hoe het proces werkt en we laten zien welke werkzaamheden we vooraf hebben gedaan (afwegen en schroten).

Bovenop deze workshops bieden we een aantal opties. Zo is het mogelijk om je eigen bier te bottelen. Wij zorgen er dan voor dat je je bier met een passend etiket na ongeveer 4 tot 5 weken thuis geleverd krijgt. Over de overige opties en prijzen informeren we je graag persoonlijk. Dit is namelijk afhankelijk van de locatie, het aantal personen en eventuele wensen.

Ook is het, zodra de coronabeperkingen niet meer van kracht zijn, mogelijk om in het buitenland de bier workshop te volgen. Hiervoor kunnen wij een bierreis organiseren in samenwerking met Pension Zum Glasmacher in Gehlberg (Duitsland)

 

BIER WORKSHOP | ERVARINGEN

caret-down caret-up caret-left caret-right
"Ultieme teambuilding" Hengelo, Overijssel
"Wat een geweldige belevenis! Met een groep hebben we samen het hele brouwproces doorlopen. Vooral het afwegen en schroten wat precisiewerk. De lunch was door locatie eigenaar goed geregeld. Fantastische bier workshop!"

"Leuk dagje uit" Bolsward, Friesland
"In het mooie Friesland hebben we samen een mooi dagje gehad. Tijdens de bier workshop hebben we veel geleerd over bier en alles wat erbij komt kijken. Badankt Hidde en Bastiaan voor jullie duidelijke uitleg. Zeker een aanrader!"

"Geweldig vriendenweekend" Gehlberg, Duitsland
"We zijn met een groep van 6 man onder begeleiding van De Heuzen naar Gehlberg geweest. Echt een super weekend!! De tour door Erfurt en de wandeling naar de Schneekopf waren leuk, maar de kroon was toch wel het volgen van de bierworkshop in de ouderwetse hut van de glasblasers."

BIER WORKSHOP | RESERVEREN

Op dit moment is het door de corona maatregelen niet mogelijk om een workshop te boeken. Laat hier je gegevens achter, dan nemen we contact op zodra het wél weer mogelijk is.